Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2016, 24 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου 2016

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2016, 24 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου 2016

notitle
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    

Θέμα: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2016, 24 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου 2016


Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ελλάδα θα συμμετέχει μαζί με όλα τα  κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις αθλητικές δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού. Η Ελληνική Εβδομάδα Αθλητισμού, θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου του 2016.

Πέρυσι, παρόλο που το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε πιλοτική φάση, οργανώθηκαν 164 αθλητικές δράσεις σε 17 αθλήματα όπου συμμετείχαν 34.000 άτομα και τις οποίες παρακολούθησαν 150.000 άτομα σε όλη τη χώρα. Η Ελλάδα για την άρτια διοργάνωση και εκτέλεση των περσινών αθλητικών δραστηριοτήτων σε εθνικό επίπεδο, έλαβε την 3η θέση στην κατάταξη. Η ευρωπαϊκή αναγνώριση ήρθε ως επιστέγασμα συλλογικής προσπάθειας και ως αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας μεταξύ Αθλητικών Φορέων, Ομοσπονδιών και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας  Αθλητισμού.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού είναι μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για μία πανευρωπαϊκή εκστρατεία που στόχο έχει να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους ώστε να ενεργοποιηθούν -εξ ου και το λογότυπο/μότο #BEACTIVE- κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αλλά πολύ περισσότερο να ενθαρρυνθούν να συνεχίσουν να είναι ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Για την επίτευξη του στόχου αυτού δημιουργούνται νέες δραστηριότητες και αξιοποιούνται ήδη υφιστάμενες επιτυχημένες πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό ή τοπικό πλαίσιο. Για το λόγο αυτό, έχει αποσταλεί πρόσκληση σε όλες τις Ομοσπονδίες και τους Δήμους να συμμετέχουν με εκδηλώσεις τους στο πρόγραμμα.

Ο λόγος που δημιουργήθηκε η ανάγκη εκπόνησης μιας τέτοιας προσπάθειας, είναι γιατί διαπιστώθηκε στην Ευρώπη ότι το επίπεδο συμμετοχής των Ευρωπαίων πολιτών σε αθλητικές δραστηριότητες και σωματική άσκηση είναι πολύ χαμηλό. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού αποτελεί λοιπόν μια απάντηση στην πρόκληση αυτή, απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής, φύλου ή επιπέδου φυσικής κατάστασης.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού www.gga.gov.gr/beactivehellas μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δράσεις που έλαβαν χώρα το 2015, αλλά και για εκείνες που θα πραγματοποιηθούν το 2016, όπως και από τη σελίδα στο facebook με την ονομασία Be Active Hellas (https://www.facebook.com/BeActiveHellas/).
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο επίσημο email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Εθνικοί Πρεσβευτές του προγράμματος BE ACTIVE
Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης του κοινού να συμμετάσχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού (24-9-16 έως 2-10-16), έχουν επιλεγεί ως πρεσβευτές της χώρας μας για την προώθηση του προγράμματος Be Active τέσσερα πρόσωπα από το χώρο του Αθλητισμού και του Πολιτισμού οι οποίοι θα στείλουν τα δικά τους μηνύματα στον κόσμο.
Πρόκειται για την Ολυμπιονίκη της Ρυθμικής Γυμναστικής Εύα Χριστοδούλου, την Πρωταθλήτρια στο Μπιτς Βόλεϊ Έφη Σφυρή, την Πρωταθλήτρια Ξιφασκίας Α.με.Α Κέλλυ  Λουφάκη και την Ελληνίδα ερμηνεύτρια και γυμνάστρια Καλλιόπη Βέττα.
Οι πρεσβευτές αποτελούν τα «πρόσωπα» της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, (θα υπάρχουν αντίστοιχοι πρεσβευτές και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Be Active) που υποστηρίζουν έναν κοινό στόχο: να προωθήσουν τον αθλητισμό και τη φυσική αγωγή στην καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων, εμπνέοντας ένα πολλαπλό κοινό να μένει ενεργό.

xorigoi

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ