Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΠΑΟ, Δ. Μπαλτάκο

Συνάντηση Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΠΑΟ, Δ. Μπαλτάκο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 16 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ό Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκε απόψε με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρη Μπαλτάκου, με θέμα την ανάπλαση του χώρου που βρίσκεται το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και το ενδεχόμενο δημιουργίας γηπέδου στο Γουδή.
Ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε σχετικά: «Συζητήσαμε το σκέλος που αφορά στις εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού και το πλάνο που έχει η Κυβέρνηση για εξεύρεση μίας βιώσιμης λύσης για την ομάδα του Παναθηναϊκού, αλλά και την ανάπλαση του χώρου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, που θα δώσει παράλληλα μία νέα πνοή στην περιοχή. Ο κ. Μπαλτάκος εξέφρασε τους προβληματισμούς του Ερασιτέχνη. Συγκεκριμένα, τέθηκαν κάποιοι φόβοι σχετικά με το πότε θα γίνει η ανάπλαση, με ποιους όρους, πως θα γίνει η μεταφορά και πότε οι κατεδαφίσεις. Μολονότι είναι πολύ νωρίς ακόμα να ανακοινώσουμε οποιαδήποτε τεχνική και οικονομική λεπτομέρεια, το βέβαιο είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κατεδάφιση υφιστάμενης εγκατάστασης εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η νέα Για την ακρίβεια, πρόκειται για την αρχή μίας σειράς παρεμβάσεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας, οι οποίες έχουν μεγάλα προβλήματα και μεγάλες ανάγκες, με έξυπνο τρόπο, άμεσα και χωρίς μεγάλο κόστος και με  γνώμονα τις ασφαλείς συνθήκες άθλησης στους Ελληνες πολίτες. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις και για άλλους χώρους, όπως είναι το σχέδιο ανάπλασης του Σταδίου ειρήνης και Φιλίας».
Από την πλευρά του ο κ. Μπαλτάκος επισήμανε: «Σήμερα ανακοινώνουμε τη στρατηγική απόφαση της Κυβέρνησης, του Δήμου και του Παναθηναϊκού να προχωρήσει το σχέδιο της ανάπλασης του χώρου που τώρα στεγάζει το ιστορικό γήπεδό μας με όρους που θα συζητηθούν με όλους τους αρμόδιους φορείς. Ως Ερασιτέχνης ήρθαμε εδώ για να βάλουμε τρεις όρους, πρώτον οποιαδήποτε μετεγκατάσταση να γίνει αφού χτιστεί το νέο γήπεδο, δεύτερον ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να έχει παρουσία στον χώρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, είτε με ένα μουσείο, είτε με ακαδημίες, είτε με έναν τρόπο στον οποίο όλοι θα συμφωνήσουμε και τρίτον ο Ερασιτέχνης να έχει χώρο γύρω από το νέο γήπεδο στο Γουδή. Προϋποθέσεις που η Κυβέρνηση φαίνεται να αποδέχεται».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ