Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο Υφυπουργός Γ. Βασιλειάδης στη συνέντευξη Τύπου για τα τουρνουά 3on3

Ο Υφυπουργός Γ. Βασιλειάδης στη συνέντευξη Τύπου για τα τουρνουά 3on3

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έδωσε το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε για τα τουρνουά 3on3 που διοργανώνουν ο ΠΣΑΚ, η ΕΟΚ, ο ΕΣΑΚΕ, οι τοπικοί Δήμοι και οι τοπικές Ενώσεις, υπό την αιγίδα της ΓΓΑ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Βασιλειάδης:

«Το μπάσκετ προσφέρει χαρές εδώ και πάρα πολλά χρόνια, παράγει συνεχώς καλούς παίκτες και στις περισσότερες εκφάνσεις του αποπνέει υγεία. Τα τουρνουά 3on3 έχουν εξελιχθεί σε θεσμό και αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία που στόχο έχει να φέρει το άθλημα στις γειτονιές μας, να δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να παίξουν και να το γιορτάσουν μαζί με τα ινδάλματά τους. Χωρίς να θέλω να ξεφύγω από αυτό το πνεύμα της σημερινής συνέντευξης Τύπου, δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες τα οποία μας προβληματίζουν και μας στεναχωρούν ιδιαίτερα και δεν ταιριάζουν στο προφίλ του αθλήματος του μπάσκετ. Και αναφέρομαι στους τελικούς της Α1 ανδρών. Ήδη σχηματίζονται δικογραφίες για όσα έγιναν την Κυριακή το βράδυ στο ΣΕΦ αλλά και για τις δηλώσεις που ακολούθησαν και έχουμε εμπιστοσύνη στα αρμόδια όργανα ότι θα κρίνουν με ταχύτητα, διαφάνεια και ορθή κρίση ώστε να καταλογιστούν όσα πρέπει να καταλογιστούν.
Ωστόσο επειδή ακόμη είναι σε εξέλιξη η σειρά των τελικών θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Εάν στις επόμενες μέρες, κατά τη διάρκεια των αγώνων δεν προαχθεί το αθλητικό πνεύμα αλλά οτιδήποτε άλλο, το κράτος θα επαναπροσδιορίσει τη χρήση των εγκαταστάσεων αυτών. Tο κράτος μέσω των διοικήσεων των σταδίων παραχωρεί δημόσια περιουσία για την προαγωγή του αθλητικού πνεύματος. Δεν δίνουμε αρένες, δίνουμε γήπεδα.
Για να τελειώνει το αστείο αυτό. Ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, να σταματήσουν αυτές οι καταστάσεις που ζούμε προκειμένου να πάμε να ευχαριστηθούμε τα εναπομείναντα ματς μεταξύ δύο εκ των καλύτερων ομάδων της Ευρώπης.
Και επανέρχομαι στη σημερινή πρωτοβουλία που έρχεται σε αντιδιαστολή με αυτό το πνεύμα και στην προσπάθεια που γίνεται από τους παίκτες μας, τους προπονητές μας, τους παράγοντές μας, τη ομοσπονδία να διαδοθεί το άθλημα του μπάσκετ σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο. Εύχομαι τα παιδιά μας, στις γειτονιές μας να ευχαριστηθούν, οι παίκτες μας όπως το έχουν ξανακάνει πολλές φορές, να δείξουν ότι δεν υπάρχουν διαφορές πέρα από την ώρα του αγώνα και επί της ουσίας να αναδείξουμε πόσο σημαντικό είναι το μπάσκετ, γι αυτόν εδώ τον τόπο».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ