Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Βράβευση του Λοράνς Λεμιέ από τον Γ. Βασιλειάδη

Βράβευση του Λοράνς Λεμιέ από τον Γ. Βασιλειάδη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του τον βραβευμένο με το μετάλλιο «Πιερ ντε Κουμπερτέν»  Καναδό Ιστιοπλόο  Λοράνς Λεμιέ ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας με αφορμή την προετοιμασία συμπατριώτη του αθλητή των ΦΙΝΝ στο Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας στο οποίο προπονούνται παράλληλα και αθλητές από την Τσεχία και την Τουρκία.

Ο κ. Βασιλειάδης τίμησε τον παγκοσμίου κλάσης αθλητή, για τις υπηρεσίες του στο Ολυμπιακό Κίνημα, τονίζοντάς του ότι «πρεσβεύει τις αξίες του ‘Ευ Αγωνίζεσθαι’ που θέλουμε να μεταδώσουμε στα νέα παιδιά και στους νέους αθλητές».

Από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος Αντώνης Δημητρακόπουλος, η Αντιπρόεδρος Ανδρονίκη Αναστασίου, ο Γενικός Γραμματέας Αποστόλης Παπαθανασίου, ενώ παρευρέθηκαν και οι αθλητές που προετοιμάζονται στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας (Οντρα Τέπλει από την Τσεχία, Αλικάν Καινάρ από την Τουρκία, Τομ Ράμσει από τον Καναδά).

Στις δηλώσεις του ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε:

«Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αθλητές με το ήθος του Λεμιέ Λοράνς. Ειδικά για εμάς του Έλληνες που στη χώρα μας γεννήθηκε ο ολυμπισμός, είναι σημαντικά τα παραδείγματα που δείχνουν ότι ο αγώνας είναι κάτι παραπάνω από την επίδοση. Είναι το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, της ανιδιοτέλειας που πρέπει να συνοδεύει τη ζωή των αθλητών. Είναι αυτό που στην αρχαία Ελλάδα λέγαμε «Ευ Αγωνίζεσθαι». Και εδώ έχουμε το ιδανικό παράδειγμα αυτής της έκφρασης.  

Είναι πολύ σημαντικό για μας, που τέτοιου βεληνεκούς αθλητές έρχονται στη χώρα μας με τις εθνικές ομάδες τους για προετοιμασία στο Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας που πλέον έχουμε στην Ελλάδα. Με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας, της Περιφέρειας αλλά και των τοπικών αρχών επιδιώκουμε πλέον και το πετυχαίνουμε να έχουμε σε μόνιμη βάση κορυφαίους αθλητές στη χώρα μας για προετοιμασία. Η έλευση αθλητών από το εξωτερικό για προετοιμασία στη χώρα μας, βοηθάει την οικονομία μας, αλλά και τον αθλητισμό μας. Λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης οι αθλητές μας δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό και η προετοιμασία τους με κορυφαίους αθλητές άλλων χωρών τους βοηθάει να ανεβάσουν το αγωνιστικό τους επίπεδο.

Επομένως αυτό που πετύχαμε με την ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία είναι πολύ σημαντικό. Και αυτό θέλουμε να κάνουμε με όλες τις ομοσπονδίες μας στο μέτρο του δυνατού. Θέλουμε να καταστήσουμε τη χώρα μας Διεθνές Κέντρο Αθλητισμού. Είναι μεγάλο στοίχημα, που θέλει μεγάλη προσπάθεια την οποία έχουμε ξεκινήσει με το Υπουργείο Τουρισμού, έχουμε αρωγούς τις ομοσπονδίες μας και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».   

Ο Λοράνς Λεμιέ από την πλευρά του δήλωσε ενθουσιασμένος από την προετοιμασία των αθλητών στο Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Βασιλειάδη για την τιμή που του έκανε. «Ήταν τελείως απρόσμενο για μένα. Ήρθαμε να προπονηθούμε στα ωραία νερά της Ελλάδας και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και τιμή για μένα ό,τι συνέβη σήμερα», σχολίασε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΙΟ Αντώνης Δημητρακόπουλος, ανέφερε: «Είναι μεγάλο το γεγονός και η τιμή που βρίσκεται ένας τέτοιος άνθρωπος στην Ελλάδα. Ακόμα μεγαλύτερο γεγονός είναι ότι έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από τις συνθήκες που έχει συναντήσει και θα γίνει ο καλύτερος πρεσβευτής στην προσπάθεια που κάνουμε για την ανάδειξη της Αθήνας, ως ένα ιστιοπλοϊκό κέντρο. Είναι ένα όνειρο δεκαετιών που προσπαθήσαμε πολλές φορές να κάνουμε, αλλά οι συγκυρίες τώρα το επιτρέπουν. Είναι πολύτιμη και η βοήθεια του κ. Βασιλειάδη, γιατί όπως καταλαβαίνετε μόνη της η ομοσπονδία δεν μπορεί να τα πετύχει».

Τέλος, ο γενικός γραμματέας της ΕΙΟ Αποστόλης Παπαθανασίου, τόνισε: «Το μεγαλύτερο κέρδος από το Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας είναι ότι όλοι αυτοί οι μεγάλοι αθλητές, όταν επιστρέφουν στις πατρίδες τους θα λένε για τις συνθήκες που είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν στη χώρα μας κι αυτό είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για τον ελληνικό αθλητισμό. Σε λίγες ημέρες μάλιστα θα είναι εδώ αθλητές της Πολωνίας και της Κροατίας και εκτός των άλλων είναι πολύ σημαντικό που Έλληνες αθλητές έχουν την ευκαιρία να προπονούνται μαζί με τις ξένες αποστολές».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ