Tue16042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Χαιρετισμός Ι.Συναδινού στην παρουσίαση των καινοτόμων εφαρμογών από την ΕΡΤ

Χαιρετισμός Ι.Συναδινού στην παρουσίαση των καινοτόμων εφαρμογών από την ΕΡΤ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 1 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετισμός γγΑ Ιούλιου Συναδινού στην εκδήλωση της ΕΡΤ για την παρουσίαση των καινοτόμων εφαρμογών με αφορμή το Μουντιάλ


«Κυρίες και Κύριοι χαιρετίζουμε την προσπάθεια της ΕΡΤ να προσφέρει στο κοινό σύγχρονες υπηρεσίες αγκαλιάζοντας το παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι. Όταν σε μια χώρα, όπως η δική μας, ο αθλητισμός αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό και όταν σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο ο αθλητισμός είναι συνυφασμένος με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ποιότητα ζωής, η πρόσβαση, το "παράθυρο" στον αθλητισμό μέσω της δημόσιας τηλεόρασης, αλλά θα πρόσθετα και του καταξιωμένου στην φίλαθλη κοινή γνώμη δημόσιου αθλητικού ραδιοφώνου, αποτελεί σημαντική υπόθεση.
Η επαναλειτουργία της Δημόσιας ΕΡΤ αποτέλεσε και θα αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης του αθλητισμού. Η μετάδοση και προβολή των μεγαλύτερων, παγκόσμιας εμβέλειας, αθλητικών γεγονότων, όπως για παράδειγμα οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες και το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, το Μουντιάλ, είναι το πλέον σημαντικό βήμα για την πρόσβαση εκατομμυρίων ανθρώπων και την έμπρακτη εφαρμογή διεθνών κεντημένων για τα δικαιώματα των φιλάθλων. Εάν μάλιστα προσθέσουμε και τη συνεισφορά της ΕΡΤ στην προβολή λιγότερο εμπορικά αθλημάτων, ή του Προγράμματος BeActive της Γ.Γ.Α. ως χορηγός επικοινωνίας, χάρη στην οποία κατακτήθηκε μια από τις κορυφαίες θέσεις στην Ευρώπη, ή τις παιδαγωγικές και ιστορικού χαρακτήρα αθλητικές εκπομπές, μπορούμε να αναλογιστούμε τις δυνατότητες της αθλητικής μας τηλεόρασης.
Μάλιστα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι επειδή ο κοινωνικός ρόλος της αθλητικής ΕΡΤ συνδυάζεται με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και εναρμονίζεται πλήρως με την αντίστοιχη προσπάθεια που καταβάλλει η Γ.Γ.Α., με την βοήθεια του Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, ώστε και ο ελληνικός αθλητισμός να περάσει στη δική του σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.»

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ