Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση Γ. Βασιλειάδη με ομολόγους του στο Βελιγράδι

Συνάντηση Γ. Βασιλειάδη με ομολόγους του στο Βελιγράδι

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βελιγράδι συνάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με τους ομολόγους του της Σερβίας Vanja Udovicic, της Βουλγαρίας Krasen Kralev και της Ρουμανίας Constantin Bogdan, παρουσία εκπροσώπων των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών των τεσσάρων χωρών, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο κατάθεσης κοινής υποψηφιότητας για τη διεκδίκηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση να προχωρήσουν στην κατάθεση υποψηφιότητας, αφού πρώτα γίνει η καταγραφή αναγκών της κάθε χώρας (εγκαταστάσεις, υποδομές) οι οποίες θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση που θα γίνει τον επόμενο μήνα και η οποία θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα.
 
Μετά τη συνάντηση των αρμόδιων για τον αθλητισμό υπουργών ο κ. Βασιλειάδης, αφού ευχαρίστησε τους ομολόγους του για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν, τόνισε ότι «είναι κομβικό να δείξουμε ότι τα Βαλκάνια αλλάζουν, να δείξουμε ότι τα Βαλκάνια από αρνητικός πρωταγωνιστής της Ευρώπης μπορεί να γίνει θετικός πρωτοπόρος». Παράλληλα  αποκάλυψε ότι οι ομόλογοί του του πρότειναν τη συνδιοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ γυναικών του 2021.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Υφυπουργού Γ. Βασιλειάδη:
«Μας δίνετε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία που ξεπερνάει τον αθλητισμό. Θα έλεγα ότι η διεκδίκηση μιας μεγάλης διοργάνωσης είναι απλά ένα συμβολικό θέμα. Αυτό που θέλουν να δείξουν οι ηγεσίες των χωρών, αυτό που θέλουμε να δείξουμε εμείς είναι ότι μπορούμε να συνεργαζόμαστε, να λειτουργούμε αρμονικά, να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και να χαράσσουμε από κοινού ένα καλύτερο μέλλον γι αυτήν εδώ την περιοχή. Για μας είναι κομβικό να δείξουμε ότι τα Βαλκάνια αλλάζουν, να δείξουμε ότι τα Βαλκάνια από αρνητικός πρωταγωνιστής της Ευρώπης μπορεί να γίνει θετικός πρωτοπόρος. Να χτίσουμε πάνω σε αυτά που μας ενώνουν, να αφήσουμε πίσω διαφωνίες και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους λαούς μας. Να ξεκινήσουμε λοιπόν ένα ταξίδι συνεργασίας, ένα δύσκολο ταξίδι. Με πολλή προσοχή και σύνεση. Θέλουμε να κάνουμε κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο στους λαούς μας και στις οικονομίες των χωρών μας. Να δείξουμε ότι μπορούμε να διοργανώνουμε όμορφα πράγματα, αποφεύγοντας όμως λάθη που στιγμάτισαν και τη δική μου χώρα στο παρελθόν. Και δεν είναι μόνο το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2030. Είμαι πολύ χαρούμενος που οι ομόλογοί μου νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μου πρότειναν να σκεφτούμε αν θέλουμε να συνδιοργανώσουμε το Ευρωπαϊκό  Πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών του 2021 που θα διεξαχθεί στις τρεις υπόλοιπες χώρες.  Προφανώς η απάντησή μου είναι ναι, αλλά θα πρέπει να συζητήσουμε και με την Ομοσπονδία μας. Όμως αυτό και μόνο δείχνει τους πολλούς τομείς που μπορούμε να συνεργαστούμε και με την ευκαιρία, δεν το είπαμε μέσα, αφού επισκεφτήκαμε την εξαιρετική αθλητική έκθεση που διοργανώνεται εδώ, σας ενημερώνω ότι και στη  Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο εμείς διοργανώνουμε την Sportexpo. Θα ήθελα λοιπόν με την ευκαιρία και των κοινών δράσεων μας,  να σας καλέσω και αν θέλετε να τη συνδιοργανώσουμε όλοι μαζί. Κλείνοντας θέλω να πω ότι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε από αυτή τη συνάντηση είναι ότι ενωμένοι προχωράμε για ένα καλύτερο μέλλον».
photo Βελιγράδι

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ