Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Επιστολή Λ. Αυγενάκη σε WADA

Επιστολή Λ. Αυγενάκη σε WADA


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6 Αυγούστου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με επιστολή του προς τον Olivier Niggli, τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ (WADA), ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ενημέρωσε για τις αναγκαίες αντικαταστάσεις στο Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ και την προετοιμασία της νέας διοίκησής του, ώστε να προβεί στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.
Ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε ότι αποτελεί προτεραιότητα η αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΣΚΑΝ και ζήτησε να αναβληθεί για μερικές εβδομάδες η προγραμματισμένη για τις αρχές Σεπτέμβρη επίσκεψη ελέγχου στη χώρα μας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η απόλυτη εναρμόνισή του με τους κανόνες, που ο WADA ορίζει.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών τοποθετήθηκε, ως πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, ο Καθηγητής Χειρουργικής Ανατομίας στο ΕΚΠΑ και πρόεδρος της ΕΚΙΠΑ (Ένωσης Καθηγητών Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών), Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής για επτά θητείες και Υφυπουργός Εξωτερικών τη διετία 2004-2006.

Τέλος, ολοκληρώνεται και η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Πολιτισμού και Αθλητισμού μαζί με Ανάπτυξης και Επενδύσεων) με κεντρικό άξονα την υπαγωγή του "Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ ΟΑΚΑ" στο ερευνητικό κέντρο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", εξέλιξη η οποία, μαζί με την απαραίτητη χρηματοδότηση, θα λύσει τα ζητήματα ISL (διεθνή στάνταρ), απομακρύνοντας οριστικά τον κίνδυνο τιμωρίας της χώρας από τον WADA.

Βιογραφικό Παναγιώτη Σκανδαλάκη (πρόεδρου ΕΣΚΑΝ) εδώ

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ