Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση Λ. Αυγενάκη με Β. Ασλανίδη

Συνάντηση Λ. Αυγενάκη με Β. Ασλανίδη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βαγγέλη Ασλανίδη, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών με τους επικεφαλής των ομάδων της Super League, για τα μέτρα ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας στα γήπεδα και την αντιμετώπιση της βίας. 
Αναλύθηκαν στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ οι νομοθετικές παρεμβάσεις και οι συνεργατικές δράσεις, στις οποίες κατέληξαν οι προηγούμενοι κύκλοι επαφών με τα συναρμόδια Υπουργεία και τους θεσμικούς φορείς, οι οποίες θα αρχίσουν να υλοποιούνται άμεσα. Συζητήθηκαν, ακόμη και οι μεσοπρόθεσμες πρωτοβουλίες των οποίων ολοκληρώνεται η προεργασία, ενώ ο κ. Ασλανίδης κατέθεσε επιπλέον προτάσεις για την βελτίωση του ποδοσφαιρικού κλίματος, τις οποίες άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον ο κ. Αυγενάκης. Αποτυπώθηκε και η συμφωνία ότι ο αγώνας ενάντια στη βία επιβάλλει τη διαρκή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, από κάθε πόστο, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας. 
 
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Ασλανίδης δήλωσε: 
«Συζητήσαμε με μεγάλη ειλικρίνεια με τον Υπουργό όχι μόνο για το θέμα της βίας, το οποίο ήταν η αρχική ατζέντα, αλλά γενικότερα για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Η συζήτηση ήταν πάρα πολύ ειλικρινής, ο Υπουργός μου εξήγησε και όλα τα θέματα τα οποία απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι όλη του η σκέψη και όλος του ο προγραμματισμός κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και η ΑΕΚ θα συνδράμει σε όλο αυτό το σχέδιο το οποίο έχει, ούτως ώστε η κανονικότητα να είναι το κύριο σύνθημα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Όλες οι ομάδες είναι θετικές, όλες οι  ομάδες πρέπει να συνδράμουν στο θέμα αυτό και το Υπουργείο αλλά και όλους τους συναρμόδιους φορείς, διότι είναι  προς όφελος και των ομάδων των ίδιων αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα».
 
Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε:
«Είχα τη χαρά να υποδεχτώ στο υπουργείο μας τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ τον κ. Ασλανίδη, έναν άνθρωπο ευγενή, αξιοπρεπέστατο και κυρίως με άποψη για το ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Η συζήτηση είχε πολλά να δώσει και στους δυο μας. Η συνάντησή μας τελειώνει με πολύ πλούσιο υλικό και σε προτάσεις και σε διαπιστώσεις αλλά και στοιχεία που σίγουρα θα λάβουμε υπόψη μας στα επόμενά μας βήματα. Χάρηκα διότι… αγκαλιάστηκαν τα πρώτα βήματα που έχουμε χαράξει ως υπουργείο για τα θέματα της αντιμετώπισης της βίας αλλά και της ασφάλειας των φιλάθλων που αποφασίζουν να βρεθούν στα γήπεδα, κοντά στις ομάδες τους. Ήδη παρουσιάσαμε τον άξονα των 8-9 σημείων που έχουμε βάλει ως προτεραιότητα. Ήδη τα συζητήσαμε με τα θεσμικά όργανα, ΕΠΟ, Λίγκα 1 και 2, UEFA, φυσικά με τους συναρμόδιους φορείς, κάναμε συνάντηση και με τις δημοσιογραφικές Ενώσεις και συνεχίζεται αυτή η σειρά των συναντήσεων, διότι επαναλαμβάνω ότι δεν αρκεί να θέλει μονάχα η πλευρά της Πολιτείας. Η προσπάθεια είναι κοινή και πρέπει να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα. Άμεσα δεν γίνεται, αλλά σίγουρα περιμένουμε γρήγορα αποτελέσματα ορατά και αισθητά έτσι ώστε να επιστρέψουν στις κερκίδες οι ελληνικές οικογένειες. Αυτό είναι το στοίχημά μας και προς αυτή την κατεύθυνση είμαι βέβαιος πώς θα συμβάλει στα μέγιστα η ΑΕΚ και προσωπικά ο κ. Ασλανίδης τον οποίο πραγματικά εκτίμησα για τις απόψεις του, τη συμπεριφορά του και τον χαρακτήρα του και την προσωπικότητά του. Χάρηκα διότι άκουσα και μια σειρά άλλων προτεραιοτήτων που έχει θέσει ο ίδιος ως πρόεδρος της ΑΕΚ και τις οποίες έχω ακούσει λίγο πολύ και από άλλους εκπροσώπους ΠΑΕ που έχουμε ήδη συναντηθεί και πιθανόν να ακούσω και ξανά τις επόμενες μέρες που θα συνεχιστούν αυτά τα ραντεβού. 
Ωστόσο εδώ έχουμε μια κοινή προσπάθεια και η συνάντησή μας τελειώνει με μια δέσμευση αμοιβαία, ότι θα συνεχιστεί αυτή η συνεργασία έτσι ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα του ποδοσφαίρου αφενός και αφετέρου θα συνεργαστούμε και με τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη αλλά και Δικαιοσύνης, ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της βίας. Δεν γίνεται να αντιμετωπιστεί η βία, μονάχα με καλής ποιότητας νόμους που θα φέρουμε στη Βουλή. Αυτό από μόνο του δεν αρκεί, σίγουρα χρειάζεται προσπάθεια από πολλούς και βασικοί σε αυτή την προσπάθεια είναι και οι θεσμικοί συνομιλητές μας όλων των ΠΑΕ. Σήμερα βρήκα έναν εξαιρετικό συνομιλητή και είμαι βέβαιος ότι η στάση του θα συμβάλει τα μέγιστα σε αυτή την προσπάθεια που έχει χαράξει η κυβέρνηση της χώρας μας».
aslanidis1
aslanidis2

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ