Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Στη διεθνή Διάσκεψη της IPACS o γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς

Στη διεθνή Διάσκεψη της IPACS o γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στη γενική Διάσκεψη της Διεθνούς Συνεργασίας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς στον Αθλητισμό (International Partnership Against Corruption in Sport, IPACS) που διεξάγεται την Κυριακή 15/12 στο Abu Dhabi, θα συμμετάσχει εκπροσωπώντας την ελληνική αθλητική ηγεσία, ο γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς.
 
Η ΙPACS ενώνει τις διεθνείς αθλητικές αρχές, τις κυβερνήσεις και όλους τους αρμόδιους με τον αθλητισμό φορείς στην κοινή  προσπάθεια για εξάλειψη της διαφθοράς και την ισχυροποίηση της χρηστής διακυβέρνησης. Οι δράσεις της συντονίζονται από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OΟΣΑ), το Συμβούλιο της Ευρώπης, το αρμόδιο γραφείο του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του ναρκωτικών και του εγκλήματος (UNODC) και την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. 
 
Στο Abu Dhabi θα γίνει ο ετήσιος απολογισμός δράσης της Διευθύνουσας Επιτροπής και των Ομάδων Εργασίας της IPACS και θα τεθεί το πλαίσιο για τα επόμενα βήματα, προς την κατεύθυνση εντατικοποίησης στη μάχη κατά της διαφθοράς στον αθλητισμό, σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
Ανάμεσα στους ομιλητές, στις θεματικές ενότητες της Διάσκεψης, θα είναι ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και ο γγ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπάσκετ, Ανδρέας Ζαγκλής.
 
Τη Δευτέρα 16/12 επίσης στο Abu Dhabi, ο γγΑ, Γιώργος Μαυρωτάς θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση των κρατών μελών του ΟΗΕ, που έχουν κυρώσει τη σύμβαση κατά της διαφθοράς και συγκεκριμένα στη θεματική ενότητα: "Προστατεύοντας τον αθλητισμό από τη διαφθορά".
 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ