Sat20042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Στο Πολυτεχνείο Κρήτης το κολυμβητήριο Χανίων

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης το κολυμβητήριο Χανίων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,  29 Ιουλίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός μετέβη στα Χανιά όπου υπεγράφη προγραμματική σύμβαση για την παραχώρηση του εκεί κολυμβητηρίου από το Υπουργείο στο Πολυτεχνείο της Κρήτης.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδριανός είπε τα εξής:

«Με την προγραμματική σύμβαση που υπογράφουμε σήμερα μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Πολυτεχνείου της Κρήτης, ένα πολυετές και εξαιρετικά περίπλοκο πρόβλημα βρίσκει την λύση του.

Για χρόνια, μια πολύτιμη υποδομή για την τοπική κοινωνία των Χανίων, ρήμαζε ορφανή, στο έλεος του κάθε επιτήδειου, αφού κανείς δεν αναλάμβανε την ευθύνη της. Σήμερα, ξεκαθαρίζουμε το τοπίο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την εγκατάσταση.

Η επίλυση του ζητήματος του κολυμβητηρίου, με απασχόλησε από τις πρώτες μέρες
που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού. Αμέσως μόλις είδα τα δημοσιεύματα που περιέγραφαν την κατάσταση στο κολυμβητήριο, ήρθα εδώ και πραγματικά αυτό που είδα, μαζί με τους συναδέλφους βουλευτές του νομού και τον δήμαρχο - μια σύγχρονη εγκατάσταση λεηλατημένη και κατεστραμμένη - ήταν μια γροθιά στο στομάχι.

Χρειάστηκαν λοιπόν μήνες δουλειάς, σε στενή συνεργασία με τον Πρύτανη κ. Διγαλάκη, για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Το κολυμβητήριο αποκτά επιτέλους ένα ρεαλιστικό πλαίσιο λειτουργίας, παραχωρείται στο Πολυτεχνείο Κρήτης και ταυτόχρονα διασφαλίζεται η πρόσβαση σ’ αυτό τόσο στην ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και στους πολίτες και επισκέπτες των Χανίων, αλλά και τα αθλητικά σωματεία.

Είναι πολλές οι περιπτώσεις όπου χρειάζεται να ξεμπλέξουμε κουβάρια δεκαετιών, ή, όπως συμβαίνει με τα έργα συντήρησης και επισκευής, να υλοποιήσουμε έργα που έπρεπε να είχαν γίνει χρόνια πριν, όταν τα οικονομικά της χώρας ήταν κατά πολύ καλύτερα.

Αναφέρω χαρακτηριστικά το παράδειγμα του ΟΑΚΑ, της μεγαλύτερης και εμβληματικότερης αθλητικής εγκατάστασης της χώρας. Ανάμεσα στις πολλές εκκρεμότητες είναι τα στέγαστρα Καλατράβα που κατασκευάστηκαν αυθαίρετα, με αποτέλεσμα να μην μπορούσαν να εκδοθούν οι άδειες για τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης και επισκευής τους. Αλλά και υποδομές όπως τα κολυμβητήρια του ΟΑΚΑ δεν έχουν άδεια λειτουργίας.

Όλα αυτά τα προβλήματα τα επιλύουμε τώρα με νομοθετικές πρωτοβουλίες. Μάλιστα, ρύθμιση που λύνει και το πρόβλημα με τα κολυμβητήρια του ΟΑΚΑ θα ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα. Έτσι, δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο, που είδα ο ίδιος την Κυριακή, χιλιάδες αθλητές και θεατές να συνωστίζονται στο κολυμβητήριο των Ιλισίων για τους Πανελλήνιους Αγώνες, την ώρα που διαθέτουμε τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Ένας από τους βασικούς στόχους λοιπόν, Είναι να μπορούμε να αξιοποιούμε πλήρως το ΟΑΚΑ.

Υπενθυμίζω άλλωστε, ότι και εδώ, στο κολυμβητήριο των Χανίων, εκκρεμεί η τακτοποίησή του, που πλέον είναι εφικτή και είμαι βέβαιος ότι θα ολοκληρωθεί από το Πολυτεχνείο, χάρη στη διάταξη που με πρωτοβουλία μου εντάχθηκε στον σχετικό νόμο του  τότε υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Καλαφάτη.

Στόχος και βούλησή μας είναι να δίνουμε λύση στα προβλήματα, να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την επόμενη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό, για την διασφάλιση του κοινωνικού αγαθού της άθλησης σε όλους τους Έλληνες.

Εύχομαι λοιπόν, έστω και με καθυστέρηση αρκετών χρόνων, οι φοιτητές, αλλά και οι πολίτες των Χανίων, να χαρούν αυτό το κολυμβητήριο. Έτσι, τα χρήματα των φορολογουμένων που επενδύθηκαν στην κατασκευή του, θα πιάσουν επιτέλους τόπο».

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ