Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο Υφυπουργός Γ. Ανδριανός στην τελετή απονομής βραβείων του ΠΣΑΤ στους κορυφαίους αθλητές, αθλήτριες και ομάδες του 2014

Ο Υφυπουργός Γ. Ανδριανός στην τελετή απονομής βραβείων του ΠΣΑΤ στους κορυφαίους αθλητές, αθλήτριες και ομάδες του 2014

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στην ετήσια τελετή απονομής βραβείων στους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες και ομάδες του 2014 που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου.

Ο κ. Ανδριανός στον χαιρετισμό του, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω πρώτα απ’ όλα να συγχαρώ τον ΠΣΑΤ για την διοργάνωση, για μια ακόμη φορά φέτος, αυτής της εκδήλωσης-θεσμού, αυτού του γεγονότος αναφοράς για τον αθλητισμό μας, τα τελευταία 61 χρόνια.  

Και βεβαίως, θέλω να συγχαρώ τους βραβευόμενους και τιμώμενους σήμερα αθλητές, αθλήτριες και ευρύτερα ανθρώπους του ελληνικού αθλητισμού που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις, το ήθος και την προσφορά τους.

Αυτόν ακριβώς τον αθλητισμό, που τιμά και βραβεύει σήμερα η δημοσιογραφική οικογένεια του ΠΣΑΤ, τον αθλητισμό του ήθους και της άμιλλας, του συναγωνισμού και του καθημερινού τίμιου αγώνα, είναι που πρέπει να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο.

Κι αυτός είναι, από την πρώτη στιγμή, και ο δικός μου προσανατολισμός και η βούλησή μου από την θέση στην οποία βρίσκομαι.

Αφενός, να στηρίξουμε τον Έλληνα αθλητή, ιδιαίτερα σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Να κάνουμε καθετί ώστε τα χρήματα που προέρχονται από το υστέρημα του φορολογούμενου να φτάνουν στους αθλητές μας και στην ανάπτυξη του αθλητισμού, και να μην χάνονται σε λειτουργικά έξοδα και άλλες δαιδαλώδεις διαδρομές.

Και βεβαίως να βρούμε μέσα από ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο, το πώς και τα αναγκαία κίνητρα που απολαμβάνουν οι αθλητές μας, και οι ιδίως οι μαθητές, θα διατηρήσουμε, και θα θωρακίσουμε αποτελεσματικά τον αθλητισμό μας από φαινόμενα όπως της φάμπρικας των μοριοδοτήσεων που άδικα και παράνομα δίνονταν σε διάφορα αθλήματα. Και ως προς αυτό, πιστεύω ότι θα συμφωνήσει και ο πρόεδρος της ΕΟΕ και όλοι οι παρευρισκόμενοι σήμερα εδώ.

Και αφετέρου, να διασφαλίσουμε την διαφάνεια, την νομιμότητα, την λογοδοσία και την δικαιοσύνη παντού. Να διασφαλίσουμε ότι η αθλητική οικογένεια θα μπορεί πλέον να είναι  σίγουρη ότι η νομιμότητα, η αξιοκρατία, η αντικειμενικότητα
είναι απαράβατοι κανόνες. Να διασφαλίσουμε ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα μπορούν πλέον να είναι σίγουροι ότι όλοι πραγματικά υπηρετούμε το καλό του αθλητισμού μας και μόνο αυτό.

Αυτός είναι ο απαρέγκλιτος στόχος. Είναι χρέος μας απέναντι σ’ αυτούς τους αθλητές που τιμώνται σήμερα εδώ. Είναι χρέος μας απέναντι στα ταλέντα του αύριο. Χρέος μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία.

Καλή συνέχεια λοιπόν, με υγεία και νέες, σπουδαίες επιδόσεις στους αθλητές και τις αθλήτριές μας. Το 2015 να είναι κι αυτό μια καλή χρονιά για τον ελληνικό αθλητισμό».



ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ