Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Χαιρετισμός του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού στο Διεθνές Σεμινάριο Καλαθοσφαίρισης του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού στο Διεθνές Σεμινάριο Καλαθοσφαίρισης του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ                                                                  
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ                                                              
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                 

Παρασκευή,  28  Ιουνίου  2013
                                               
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, κατά την έναρξη του Διεθνούς Σεμιναρίου «Αθήνα 2013» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό:

«Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του Διεθνούς Σεμιναρίου «Αθήνα 2013» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης. Θέλω επίσης να καλωσορίσω στην Ελλάδα τους ξένους καλεσμένους του Συνδέσμου και να συγχαρώ θερμά όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του Σεμιναρίου.

Οι βαριές συνέπειες της κρίσης των τελευταίων ετών στην πατρίδα και την κοινωνία μας είναι γνωστές σε όλους. Και βεβαίως οι συνέπειες αυτές πλήττουν σκληρά και τον αθλητισμό, με την δραματική μείωση των διαθέσιμων πόρων να δημιουργεί ασφυκτικά δεδομένα,  αλλά και τα χρόνια προβλήματα όπως η βία στα γήπεδα να εντείνονται για μια ακόμη φορά.

Όμως, μέσα σ’ αυτό το εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον, οι μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ είναι μια όαση χαράς, αισιοδοξίας και έμπνευσης ως προς το τι μπορούμε να πετύχουμε όταν ενώνουμε δυνάμεις με οργάνωση και αυτοπεποίθηση και λειτουργούμε σαν ομάδα.

Και είναι διπλά σημαντικό το γεγονός ότι τις νέες αυτές κορυφές τις κατακτούν Έλληνες προπονητές με ομάδες που πλέον έχουν ως κορμό Έλληνες παίκτες.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους προπονητές, η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα, και η κατάκτηση του Ελληνικού Πρωταθλήματος και Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό του Αργύρη Πεδουλάκη είναι επιτυχίες από νέους Έλληνες προπονητές που έρχονται να προστεθούν στην μακρά σειρά  που περιλαμβάνει σπουδαίες μορφές όπως τον Νίκο Μήλα της ΑΕΚ του ‘68, τον Κώστα Πολίτη, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου και πρεσβευτή της ελληνικής σχολής μπάσκετ στην Κίνα Παναγιώτη Γιαννάκη, τον προσωπικό φίλο και προκάτοχό μου Γιάννη Ιωαννίδη – για να αναφερθώ σε μερικούς μόνο από τους μεγάλους κόουτς της πατρίδας μας.

Εύχομαι λοιπόν, μαζί με όλους τους Έλληνες φιλάθλους, αυτή η νέα άνοιξη για το ελληνικό μπάσκετ να συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, με ακόμη περισσότερες επιτυχίες.

Η πολιτεία, στο μέτρο του δημοσιονομικά εφικτού και με γνώμονα τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα, είναι πάντα στο πλευρό σας για να διασφαλίσουμε από κοινού το εύφορο έδαφος που θα προετοιμάσει το μέλλον.  Ιδιαίτερα μάλιστα όταν πρόκειται για πρωτοβουλίες όπως το Διεθνές Σεμινάριο που ξεκινά σήμερα - πρωτοβουλίες που όχι υπογραμμίζουν τον ακατάβλητο δυναμισμό του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και αξιοποιούν δύο από τα σπουδαία συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, την αθλητική τεχνογνωσία και την τεχνογνωσία στην διοργάνωση γεγονότων με διεθνή αναφορά και ακτινοβολία. Αν επενδύσουμε σ’ αυτά μας τα πλεονεκτήματα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα,  μόνο να κερδίσουμε έχουμε.

Ως προς το ζήτημα της ίδρυσης των Σχολών Προπονητών, υπάρχει ήδη τροπολογία που έχει ενταχθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών και σας διαβεβαιώνω ότι θα προχωρήσει άμεσα.

Για μια ακόμη φορά, εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του Σεμιναρίου και καλή συνέχεια στις δράσεις του Συνδέσμου».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ