Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ O Γ. Βασιλειάδης εγκαινίασε την ανακατασκευασμένη αίθουσα του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα

O Γ. Βασιλειάδης εγκαινίασε την ανακατασκευασμένη αίθουσα του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα 29 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Γεώργιος Βασιλειάδης εγκαινίασε απόψε με τον Δήμαρχο Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη την ανακαινισμένη αίθουσα του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.  
Ο κ. Βασιλειάδης τόνισε: «Για εμάς που ηγούμαστε την ηγεσίας του Αθλητισμού αποτελεί τεράστια ηθική ικανοποίηση όταν, με τα λίγα μέσα που διαθέτουμε σε αυτές τις τόσο δύσκολες εποχές, κατορθώνουμε, με χρηστή διαχείριση, να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις σε Δημοτικά Γυμναστήρια ανά την τώρα. Με αυτές τις μικρές «νίκες» ξεχνάμε το άγχος, τη στεναχώρια και τις δύσκολες, πολλές φορές, αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε. Εύχομαι στον Δήμαρχο Βύρωνα, τα σωματεία, τους αθλητές και τους Δημότες  να είναι καλορίζικη η όμορφη αυτή αίθουσα που θα στεγάσει τα παιδιά μας και τον κόσμο, ο οποίος αποκαμώμενος από την οικονομική κρίση βρίσκει διέξοδο στον αθλητισμό. Εμείς ως Πολιτεία οφείλουμε να παρέχουμε τις συνθήκες ασφαλούς άθλησης και να διευκολύνουμε όλους τους πολίτες, όλων των ηλικιακών κατηγοριών να αθλούνται με αξιοπρέπεια. Όλα αυτά τα μικρά επιτεύγματα γίνονται ακόμα πιο σημαντικά αν αναλογιστούμε ότι δεν έχουμε πλέον στη διάθεσή μας τον ΟΠΑΠ, τον ζωοδότη του ελληνικού Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον οποίο οι προηγούμενες Κυβερνήσεις ξεπούλησαν χωρίς τη στοιχειώδη διαπραγμάτευση. Αλλά αυτά τώρα ανήκουν στο παρελθόν. Το ζητούμενο είναι να προχωρήσουμε μπροστά με όποια μέσα διαθέτουμε και να στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες και τον Αθλητισμό μας. Η αίθουσα αυτή δεν ανακατασκευάστηκε με λεφτά της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αλλά με τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη, και σε αυτόν επιστρέφει τώρα προς αξιοποίηση. Δυστυχώς βρισκόμαστε στην εποχή που τα αυτονόητα γίνονται μέγα ζήτημα. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα σε όποια Δημοτική Αρχή προσπαθεί με χρηστή διοίκηση να κάνει παρεμβάσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις προς όφελος της κοινωνίας. Στόχος μας είναι να βελτιώνουμε βήμα – βήμα και μέρα με την ημέρα την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών, αναβαθμίζοντας το βιοτικό τους επίπεδο»
Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, από την πλευρά του,  ευχαρίστησε την αθλητική ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την πολύτιμη βοήθεια που παρείχε στην ολοκλήρωση του έργου και  μεταξύ άλλων είπε: «Με χαρά και περηφάνια παραδίδουμε στην αθλητική κοινότητα της πόλης μας την ανακαινισμένη αίθουσα  του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα. Ο Δήμος μας έχει πλούσια αθλητική παράδοση. Καλλιεργούμε 13 ολυμπιακά αθλήματα, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, στίβο, βόλεϊ, χάντμπολ, ενόργανη και ρυθμική γυμναστική, πινγκ πονγκ, πάλη, τάεκβοντο, τζούντο, κολύμβηση, τένις  και από σήμερα θα προστεθεί και η πυγμαχία που θα στεγαστεί σε αυτόν τον χώρο. Η πόλη μας διέθετε σημαντικές αθλητικές εγκαταστάσεις, που βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση και η δική μας δημοτική Αρχή, από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα, έθεσε ως πρώτιστο μέλημά της την άμεση συντήρησή τους. Μετά την ανακατασκευή αυτής της αίθουσας προχωράμε σε παρεμβάσεις σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, πάντα με την αρωγή της Πολιτείας»

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ