Fri19042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Χαιρετισμός του Ι. Συναδινού στα εγκαίνια του νέου ταρτάν στίβου στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες"

Χαιρετισμός του Ι. Συναδινού στα εγκαίνια του νέου ταρτάν στίβου στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες"

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 8 Μαΐου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Mε την ευκαιρία της διεξαγωγής  του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Στίβου, o Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κος Ιούλιος Συναδινός απηύθηνε ομιλία – χαιρετισμό στην τελετή εγκαινίων του νέου ταρτάν στίβου στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες" παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κας Μερόπης Τζούφη, του Μητροπολίτη Ιωαννίνων  Μάξιμου, του Βουλευτή Ιωαννίνων κου Ιωάννη Στέφου, του Δημάρχου Ιωαννιτών κου Θωμά Μπέγκα, του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου κου Κωνσταντίνου Καμπουράκη, του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων κου Μιχάλη Ράπτη, του Γενικού Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ κου Βασίλη Σεβαστή, και του Προέδρου της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ  κου Ευαγγέλου Παλατζίδη καθώς και των μελών της. 
 
Κυρίες και κύριοι, αγαπητά παιδιά και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί. 
Ο αθλητισμός φέρνει χαρά. 
Είναι στιγμές όπως η σημερινή, που χαίρονται όλοι. Ο κλασσικός αθλητισμός σε όλη την χώρα, η Ήπειρος, ολόκληρη η πόλη των Ιωαννίνων. 
Παραδίδεται σήμερα ένα πλήρως ανακαινισμένο στιβικό στάδιο. Μετά από πολλά χρόνια, διοργανώνεται στην πάλι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, εδώ στα Ιωάννινα. 
Θα ακολουθήσουν σε λίγους μήνες, δύο Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, της κωπηλασίας και της τεχνικής κολύμβησης. 
Ο αθλητισμός και στα Ιωάννινα βρίσκει την χαμένη του ταυτότητα, ακολουθεί τα βήματα που κάνει ολόκληρη η χώρα.
Με κόπο, με προσπάθεια να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, που ακόμα μας βασανίζουν, αλλά με σχέδιο, με σεβασμό, με διαφάνεια.
Αλλά κυρίως με συνέπεια στις δεσμεύσεις μας κυρίες και κύριοι, Το στοίχημα κερδήθηκε. Αλλάξαμε εποχή. Και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. 
Αγαπητοί αθλητές/αθλήτριες, προπονητές αυτό το στάδιο, αυτός ο αγωνιστικός χώρος μόνο για λίγους μήνες  θα είναι ο πιο σύγχρονος  στην χώρα. Θα ακολουθήσουν το Καυτανζόγλειο Στάδιο, οι Σέρρες, η Καλαμάτα και ακόμα 20 ταρτάν πανελλαδικά. 
Όμως αυτόν τον χώρο και κάθε στιβική εγκατάσταση και κάθε αθλητικό χώρο καλούμαστε να προστατεύσουμε. Να μην επιτρέπουμε σε κανένα τη βεβήλωσή του και πάνω από όλα να πάρουμε τον αθλητισμό στα χέρια μας, τον δικό αθλητισμό, με τις πανανθρώπινες αξίες την ευγένεια, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη. 
Θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, τα σωματεία του στίβου της πόλης, τους προπονητές, για τη  μεγάλη συμβολή, ώστε αυτός ο χώρος να αποκατασταθεί μετά τον προχθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα. 
Είστε και πρέπει να παραμείνετε οι θεματοφύλακες του δικού μας αθλητισμού. 
Τέλος θα ήθελα να πως μια κουβέντα για εσάς αγαπητά παιδιά/αθλητές και αθλήτριες, που έως αύριο θα αγωνιστείτε εδώ:
Ο στίβος της ζωής πρέπει να βγάζει ανθρώπους, Ο στίβος στον οποίο θα αγωνίζεστε για όλη την υπόλοιπη ζωή σας κατακτιέται με συνεχή αγώνα, με διεκδίκηση, με αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, με σεβασμό στη διαφορετικότητα. Εσείς είστε καλά προπονημένοι. 
Πάρτε το στίβο της ζωής στα χέρια σας. Γίνετε το παράδειγμα ακόμα και για εκείνους τους νέους, που εδώ πριν δύο μέρες είχαν άλλη συμπεριφορά.
Αποδείξτε τους ότι υπάρχει διέξοδος. 
Σας εύχομαι καλούς αγώνες, καλή επιτυχία και σε όλους καλή επιστροφή στον τόπο σας. 
Ευχαριστώ 
IMG-04be21c121bb85024bf8021a3f02c834-V
IMG-3f7ba6773445f37306a2e4f08319e080-V
1

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ