Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ανοίγει ο δρόμος για την ανακατασκευή του "Πέτρος Καπαγέρωφ" στον Πειραιά

Ανοίγει ο δρόμος για την ανακατασκευή του "Πέτρος Καπαγέρωφ" στον Πειραιά

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αθήνα, 21 Μαΐου 2019
 
ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκρίθηκε και από το Ελεγκτικό Συνέδριο η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση της ανακατασκευής του κλειστού γηπέδου καλαθοσφαίρισης «Πέτρος Καπαγέρωφ» στον Πειραιά.
Πρόκειται για μια εξέλιξη που βάζει τέλος στη στασιμότητα και στην ακινησία δυο δεκαετιών και παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες και υποσχέσεις είχε καταστήσει τις εγκαταστάσεις σε φαντάσματα και είχε καταδικάσει τα αθλητικά σωματεία της περιοχής να αναζητούν στέγη.  
Έτσι, την επόμενη περίοδο, ο Πειραιάς θα αποκτήσει ένα σύγχρονο, λειτουργικό γήπεδο μπάσκετ 1600 θέσεων, που επί σειρά ετών αποτελούσε αίτημα και προσδοκία όλων των κατοίκων και φίλων του αθλητισμού.
Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε δήλωσή της σημειώνει: «Υλοποιούμε τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση 30 αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Συνεχίζουμε με την ανακατασκευή του «Καπαγέρωφ» που θα χρηματοδοτηθεί 8,5 εκατ. € από πόρους της Περιφέρειας και θα εκτελεστεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της. Το «Καπαγέρωφ»  είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία και την εξέλιξη του αθλητισμού και ειδικότερα του μπάσκετ στον Πειραιά και παρέμενε κλειστό και εγκαταλελειμμένο από το 1998».
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης από την πλευρά του δήλωσε:
«Είναι σημαντικό ότι ένα αίτημα πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα. Μετά από πολλά χρόνια το ιστορικό αυτό γήπεδο που γνώρισε ημέρες μεγάλης δόξας θα τεθεί και πάλι στη διάθεση των συλλόγων και στη νεολαία του Πειραιά. Ένα γήπεδο που παρά τις υποσχέσεις και εξαγγελίες που υπήρχαν κατά καιρούς,  παρέμενε εγκαταλελειμμένο εδώ και δύο δεκαετίες. Πλέον, μετά και την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, οι διαδικασίες έχουν μπει στην τελική ευθεία, προκειμένου ο Πειραιάς να αποκτήσει ένα σύγχρονο, λειτουργικό γήπεδο μπάσκετ».


 IMG-280179f687bbd2b7416bfe24173a445b-V

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ