Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Χαιρετισμός του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου του "Athens Equestrian Festival 2019"

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου του "Athens Equestrian Festival 2019"

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 15 Ιουλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, δόθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου του  "Athens Equestrian Festival 2019", τη μεγαλύτερη διοργάνωση υπερπήδησης εμποδίων Ιππασίας, που θα διεξαχθεί από 25 έως και 28 Ιουλίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο.
Ο κ. Αυγενάκης απευθύνοντας χαιρετισμό τόνισε:
 
Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα που κάνω «ποδαρικό» ως υφυπουργός Αθλητισμού σε διεθνείς αγώνες ιππασίας. 
 
Η Ιππασία είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό αλλά και δύσκολο άθλημα. Ένα άθλημα που στη χώρα μας δεν έχει τη μαζικότητα που έχουν άλλα αθλήματα, τα οποία είναι και πολύ πιο προβεβλημένα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει ιδιαίτερη ανάπτυξη, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότερα νέα παιδιά να επιλέγουν να ασχοληθούν με το άθλημα της ιππασίας. Ένα άθλημα που κερδίζει σταδιακά τις καρδιές όλο και περισσότερων Ελλήνων, καθιστώντας το ιδιαίτερα αγαπητό. 
Η παρουσία μου σήμερα εδώ δηλώνει το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για να στηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε το άθλημα της ιππασίας.   
 
Στο πλαίσιο του «Athens Equestrian Festival 2019», το οποίο θα διεξαχθεί το τετραήμερο 25-28 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, θα πραγματοποιηθεί και ο Τελικός Αγώνας Υπερπήδησης Εμποδίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Εθνών του 2019. Ένας αγώνας ο οποίος ανήκει στην υψηλότερη κατηγορία διεθνώς και που γίνεται για πρώτη φορά και βεβαίως για πρώτη φορά φιλοξενείται στη χώρα μας με τη συμμετοχή κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων και αθλητών.
 
Όσοι έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας αυτό το τετραήμερο θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά αυτό το υπέροχο αλλά και θεαματικό άθλημα υπερπήδησης εμποδίων.
 
Με τις σκέψεις αυτές, θέλω να εκφράσω την βεβαιότητά μου, πως η χώρα μας θα ανταποκριθεί στις υψηλές οργανωτικές προσδοκίες που έχει η διεθνής αθλητική κοινότητα και ιδιαίτερα η οικογένεια της Ιππασίας, ώστε οι Αγώνες αυτοί αλλά και οι υπόλοιπες διοργανώσεις να στεφθούν με επιτυχία, παρέχοντας στις αθλήτριες και τους αθλητές, που συμμετέχουν ένα άρτιο οργανωτικό πλαίσιο.
 
Κλείνοντας, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στις αθλήτριες και στους αθλητές που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση, να συγχαρώ όλους όσους έχετε δουλέψει για άρτιο αποτέλεσμα, αλλά και όλους όσους δουλεύετε όλα αυτά τα χρόνια για να κρατάτε ζωντανό ένα αρχαίο, ένα τόσο παλιό αλλά τόσο εξαιρετικό άθλημα. Είμαι βέβαιος ότι με τη συνεργασία την οποία ξεκινήσαμε θα πάμε ψηλότερα το άθλημα της Ιππασίας και εύχομαι και σε άλλες ακόμα καλύτερες και μεγαλύτερες διοργανώσεις.
Σας ευχαριστώ πολύ.  
ippasia1ippasia2

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ