Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Στον Υφυπουργό Αθλητισμού οι εργαζόμενοι στα ΕΑΚ

Στον Υφυπουργό Αθλητισμού οι εργαζόμενοι στα ΕΑΚ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19 Ιουλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση, με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, είχε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στη ΓΓΑ.
Οι εργαζόμενοι στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα επεσήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή λειτουργία των εγκαταστάσεων, όπως ο μειωμένος προϋπολογισμός, η έλλειψη προσωπικού -και ιδιαίτερα τεχνικού προσωπικού-, οι αδειοδοτήσεις, οι «γερασμένες»  εγκαταστάσεις και η συντήρησή τους, αλλά και η απουσία οργανογραμμάτων και οργανισμών για τα στάδια.
 
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, δεσμεύτηκε για τη στενή συνεργασία, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, πολύ σύντομα θα ξεκινήσει επισκέψεις, σ' όλη την Ελλάδα, προκειμένου να δει "ιδίοις όμασι" τις αδυναμίες των ΕΑΚ. 
Ο κ. Αυγενάκης, ξεκαθάρισε και το πλαίσιο της πολιτικής που θα ακολουθήσει, δίνοντας λύσεις σε νομοθετικό επίπεδο, παράλληλα με την υποστήριξη της ΓΓΑ και τη συνεργασία  του Τεχνικού Επιμελητηρίου, για να αντιμετωπιστούν προβλήματα αδειοδοτήσεων και «βαλτωμένων» μελετών. 
 
Τέλος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, τόνισε τη σημασία αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, αλλά και την ενίσχυση των εσόδων των ΕΑΚ, μέσα από συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα, προς όφελος των αθλητών, των στελεχών, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων.
avgenakis - eak

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ