Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση Λ. Αυγενάκη με αντιπροσωπεία των προεδρείων της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ

Συνάντηση Λ. Αυγενάκη με αντιπροσωπεία των προεδρείων της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 23 Αυγούστου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αντιπροσωπεία των προεδρείων της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, συναντήθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο του κύκλου συνεργασιών, για την εκπόνηση και εφαρμογή της πρώτης δέσμης μέτρων αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα. 
Η συζήτηση με τους δημοσιογραφικούς φορείς περιστράφηκε γύρω από την κατάσταση στα παραδοσιακά, αλλά και στα νέα Μέσα, που διαρκώς εξελίσσονται, στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητικές συντάκτες, ως εκ των βασικών κρίκων της ποδοσφαιρικής αλυσίδας και στο μερίδιο επιρροής τους, θετικής και αρνητικής, για την σταδιακή επίλυση του προβλήματος.
Κατατέθηκε σειρά προτάσεων για πρωτοβουλίες που άπτονται στη διαμόρφωση αθλητικής κουλτούρας και παιδείας της νέας γενιάς, παράλληλα με τη διαρκή υπόμνηση του ρόλου των δημοσιογράφων σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας τους, όπως:
Συνέδριο υπό την αιγίδα του Μορφωτικού ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, σε σύμπραξη με πανεπιστημιακά ιδρύματα, για τους κοινωνιολογικούς λόγους του φαινομένου της βίας, συνεργασία με τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων για την ετήσια έκθεσή τους, ώστε να φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας και ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για την οποία θα εκπονηθούν κι άλλα προγράμματα σχετικής επιμόρφωσης, τηλεοπτικά σποτ, ενίσχυση του θεσμού του ετήσιου αθλητικού σχολείου στην Αρχαία Ολυμπία, συνέργειες με το αθλητικό κανάλι της ΕΡΤ κ.ά.
Ο κ. Αυγενάκης ζήτησε περισσότερες παρεμβάσεις, στα όρια των αρμοδιοτήτων των ενώσεων, ώστε μέσω γραπτού και προφορικού λόγου να μην πυροδοτείται περισσότερο η βία και δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αρωγός στις παραπάνω πρωτοβουλίες.  
eshea

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ