Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για Δημοτικά σχολεία ο Υφυπουργός Αθλητισμού, η Υφυπουργός Παιδείας και ο γγΑ

Στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για Δημοτικά σχολεία ο Υφυπουργός Αθλητισμού, η Υφυπουργός Παιδείας και ο γγΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης, που υλοποιείται πανελλαδικά από την αρχή της σχολικής χρονιάς για μαθήτριες και μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης του Δημοτικού, παρακολούθησαν στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο γ.γ.Α., Γιώργος Μαυρωτάς. 
Τα παιδιά του 3ου Δημοτικού Αμαρουσίου και του 13ου Δημοτικού Ηρακλείου Αττικής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τον Ολυμπιονίκη, Σπύρο Γιαννιώτη, να συνομιλήσουν μαζί του και να μάθουν τις αξίες του αθλητισμού, ενώ τους απονεμήθηκαν διπλώματα για την επιτυχή παρακολούθηση του κύκλου μαθημάτων κολύμβησης.
Στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, συμμετέχουν τη φετινή χρονιά 52.162 μαθητές και μαθήτριες 3.161 τμημάτων από 1.802 σχολεία πανελλαδικά. 
Στόχος του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν οι μαθήτριες και οι μαθητές με το υδάτινο στοιχείο, να μάθουν τους βασικούς κανόνες ασφαλείας αλλά και να καλλιεργήσουν την κοινωνικότητα και τη συνεργασία μέσα από διαφορετικά ερεθίσματα. 
Επισημαίνεται ότι ήδη τη φετινή σεζόν τα μαθήματα κολύμβησης ξεκίνησαν νωρίτερα από κάθε άλλη σχολική χρονιά, από το Α’ σχολικό τρίμηνο. Για τη διδασκαλία των μαθημάτων, πέραν των μονίμων εκπαιδευτικών του κλάδου Φυσικής Αγωγής, απασχολούνται και 269 Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής οι οποίοι προσελήφθησαν από την ΚΟΕ κατόπιν της κάλυψης του κόστους μισθοδοσίας τους από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ύψους 350.000 ευρώ.
Τόσο η παραχώρηση των κολυμβητικών δεξαμενών όσο και η μετακίνηση των μαθητών/τριών προς και από τις πισίνες είναι δωρεάν και καλύπτεται από τους Δήμους και τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.
Στο περιθώριο της παρακολούθησης του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης, ο κ. Αυγενάκης και ο κ. Μαυρωτάς είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με τους πρωταθλητές, Ανδρέα Βαζαίο και Απόστολο Παπαστάμο, οι οποίοι προπονούνταν εκείνη την ώρα σε παρακείμενη πισίνα στο ΟΑΚΑ, εν όψει της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι στο Τόκιο. 
Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, επισήμανε: 
«Ζήσαμε από κοντά σήμερα το αποτέλεσμα ενός προγράμματος μιας κοινής προσπάθειας. Μιας προσπάθειας που βεβαίως είχε βασικούς συνεργάτες το Υπουργείο Παιδείας και προσωπικά την κα Ζαχαράκη, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου μας, τον κ. Μαυρωτά ως αρμόδιο για αυτά τα θέματα, αλλά και την Κολυμβητική Ομοσπονδία και τους Ολυμπιονίκες που βρίσκονται κοντά οποτεδήποτε τους ζητηθεί και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. 
Πάνω από 52.000 παιδιά απολαμβάνουν αυτό το πρόγραμμα, σε πολλές κολυμβητικές δεξαμενές όλης της χώρας. Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ώρα του φέτος, δηλαδή πριν τα Χριστούγεννα και εξελίσσεται ομαλότατα, απασχολώντας πάνω από 250 εκπαιδευτικούς, γυμναστές και γι’ αυτό χαιρόμαστε, διότι οι συνέργειες φέρνουν αποτελέσματα και οι καρποί είναι αυτό που απολαμβάνουμε.
Παιδιά χαρούμενα, ανέμελα, μέσα στην κολυμβητική πισίνα, απολαμβάνουν το νερό αλλά συνάμα, μαθαίνουν να λειτουργούν με κανόνες, πειθαρχία και με πρόγραμμα. Και αυτό είναι ένα εξαιρετικό όπλο, εφόδιο για το υπόλοιπο μέρος της ζωής τους.
Αυτού του είδους οι κοινές δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλα επίπεδα και με άλλα προγράμματα, αλλά πάντοτε αξιοποιώντας τους ανθρώπους που τίμησαν τη χώρα μας και που υπηρέτησαν τον αθλητισμό και τα αθλήματά τους και συνεχίζουν να τα υπηρετούν, δηλαδή τους Ολυμπιονίκες και τους συμμετέχοντες σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Με αυτούς μπροστάρηδες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και με τις αρμόδιες αθλητικές ομοσπονδίες, το επόμενο διάστημα θα σας παρουσιάσουμε ένα ακόμη μεγαλύτερο σχέδιο».kol2kol3kol4kol5kol6
kol1

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ