Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ «Ζήσε Αθλητικά», με 250 παιδιά στον Άλιμο

«Ζήσε Αθλητικά», με 250 παιδιά στον Άλιμο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα Εκπαιδευτήρια Πασχάλη συνεχίστηκαν οι δράσεις του καινοτόμου τριετούς προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά». Πρόκειται για το πρωτοποριακό πρόγραμμα, με την αθρόα συμμετοχή Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, αθλητικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ, που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα μας, με σκοπό να φέρει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις Αξίες του Αθλητισμού. Να προωθηθεί το Αθλητικό Ιδεώδες και το Αθλητικό Ήθος ως πρότυπα της καθημερινής ζωής, μέσα από την κοινωνικοποίηση των νέων στο πλαίσιο της οικογένειας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
 
Σήμερα, λοιπόν, επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο στον Άλιμο οι Βούλα Κοζομπόλη (Ολυμπιονίκης πόλο, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής «Ζήσε Αθλητικά») και Εύη Μωραϊτίδου (Ολυμπιονίκης πόλο), έχοντας μαζί τους τα Ολυμπιακά τους μετάλλια και τη δάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. 
 
Στην κατάμεστη αίθουσα, με περισσότερα από 250 παιδιά από Γ’ έως και ΣΤ’ τάξη, μίλησαν για τη δύναμη της προσπάθειας, τα οφέλη της Άθλησης, σωματικά και πνευματικά και τις αξίες του αθλητισμού, ενώ εξιστόρησαν την πλούσια καριέρα τους και το πώς συνδύασαν σχολείο και πρωταθλητισμό!
 
Επίσης, οι Ολυμπιονίκες μας αναφέρθηκαν και στην Τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, που θα γίνει στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία, στη Λαμπαδηδοδρομία και στο ταξίδι της Φλόγας μέχρι τους Αγώνες στο Τόκιο το καλοκαίρι. Επιπλέον, απάντησαν σε αρκετές ερωτήσεις των παιδιών, έλυσαν απορίες και τους έδειξαν μια παρουσίαση, που είχαν ετοιμάσει με τις μασκώτ όλων των Ολυμπιακών Αγώνων.
ziseathl4ziseathl3ziseathl2ziseathl1

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ