Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Πρόστιμα σε όσους παραβιάζουν τους όρους, τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας

Πρόστιμα σε όσους παραβιάζουν τους όρους, τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 5 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διευρύνονται οι επιτρεπόμενες χωρητικότητες στις αθλητικές εγκαταστάσεις για προπονήσεις αθλητών και αθλουμένων

Διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ για φυσικά πρόσωπα και χιλίων (1.000) ευρώ για νομικά πρόσωπα και σε περίπτωση υποτροπής, χιλίων (1.000) και τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, αντίστοιχα, προβλέπονται πλέον για όσους παραβιάζουν τους όρους, τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας.
Αναλυτικά, με την υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 34781/04.06.2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (B’ 2168) ρυθμίζονται, μεταξύ άλλων, τα εξής για την αθλητική δραστηριότητα:
«Άρθρο 20, Κανόνες λειτουργίας των αθλητικών και ναυταθλητικών εγκαταστάσεων
1. Σε όλες τις ανοικτές και κλειστές αθλητικές και ναυταθλητικές εγκαταστάσεις και κολυμβητήρια επιτρέπεται η χρήση τους για την κάλυψη αναγκών προπόνησης, ατομικής ή ομαδικής, από αθλητές σωματείων, Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Ανωνύμων Αθλητικών Εταιρειών (Α.Α.Ε.) και αθλούμενους, με τους όρους και τους περιορισμούς, που αναφέρονται στο Παράρτημα ΙΙΙ, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας.
2. Από 6.6.2020 επιτρέπεται σε όλα τα αθλήματα, ατομικά ή ομαδικά, η διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων χωρίς την παρουσία θεατών, με τους όρους που αναφέρονται στο αγωνιστικό πρωτόκολλο της αντίστοιχης Ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής, που έχει κατατεθεί και εγκριθεί από την αρμόδια Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και εφόσον έχει προηγηθεί προετοιμασία των αθλητών διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων (4) εβδομάδων.
3. Σε όλες τις περιπτώσεις των παρ. 1 και 2 η χρήση γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες πρόσβασης και ασφαλούς άσκησης της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. και τις τυχόν ειδικότερες οδηγίες της αντίστοιχης αθλητικής ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής που εγκρίνονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. και είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Γ.Γ.Α.
4. Στα φυσικά και νομικά πρόσωπα που δεν τηρούν τους κανόνες του παρόντος και του Παραρτήματος ΙΙΙ, επιβάλλεται για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) και χιλίων (1.000) ευρώ, αντίστοιχα, και σε περίπτωση υποτροπής χιλίων (1.000) και τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ αντίστοιχα.

fek5-6-2020pro

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ