Fri19042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ «Ζήσε Αθλητικά» με Δημήτρη Παπανικολάου στην Ηλεία και με Εύα Χριστοδούλου στην Πετρούπολη

«Ζήσε Αθλητικά» με Δημήτρη Παπανικολάου στην Ηλεία και με Εύα Χριστοδούλου στην Πετρούπολη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αμείωτες οι τηλεπισκέψεις σε σχολεία, από Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές, με το πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού

Σχεδόν καθημερινά διοργανώνονται τηλεπισκέψεις σε διαφορετικά σχολεία της χώρας μας, στο πλαίσιο της νέας δράσης του καινοτόμου προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού, «Ζήσε Αθλητικά». Χθες Δευτέρα, ήταν η σειρά της πρώτης βάρδιας μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου Ηλείας και σήμερα Τρίτη, του 12ου  Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης.
Προσαρμοσμένο, λοιπόν, στις οδηγίες των επιστημόνων και στα υγειονομικά πρωτόκολλα, που δεν επιτρέπουν αυτοπρόσωπες επισκέψεις στα σχολεία, το «Ζήσε Αθλητικά» συνεχίζει δυναμικά και με ασφάλεια, πραγματοποιώντας τηλεδιασκέψεις με τους μαθητές!
Η νέα πρωτοβουλία του προγράμματος αφορά συζητήσεις Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας με μαθητές δημοτικών σχολείων, διάρκειας μίας διδακτικής ώρας, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω της γνώριμης για τα σχολεία πλατφόρμας Cisco Webex Meetings
Ο μπασκετμπολίστας, Δημήτρης Παπανικολάου, μίλησε χτες με την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου Ηλείας για την αθλητική του πορεία τις αξίες του αθλητισμού και την προσφορά του στο σώμα και στην ψυχή. Ο Ολυμπιονίκης μας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε και τόνισε την σημασία της συνεχούς προσπάθειας. Οι μαθήτριες και οι μαθητές, ενθουσιασμένοι, ζήτησαν να επαναληφθεί η συνάντηση, αλλά από κοντά, την προσεχή σχολική χρονιά.
Αντίστοιχα, η Ολυμπιονίκης μας της ρυθμικής γυμναστικής, Εύα Χριστοδούλου, τηλεπισκέφθηκε σήμερα την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του 12ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης. Επισήμανε τη δυνατότητα άθλησης σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις του σχολείου και συμβούλεψε τα παιδιά ότι πρέπει να παλεύουν, να κοπιάζουν και να διεκδικούν την πραγματοποίηση των ονείρων τους.
Για αυτή την εβδομάδα, επιπλέον, η ατζέντα της νέας δράσης του «Ζήσε Αθλητικά», περιλαμβάνει ακόμα τηλεπισκέψεις στη δεύτερη βάρδια λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου Ηλείας (μεθαύριο Πέμπτη, με τον Ολυμπιονίκη ιστιοπλοΐας, Κώστα Τριγκώνη) και στην πρώτη βάρδια του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων (την Παρασκευή 19 Ιουνίου, με τον Πρωταθλητή Ευρώπης στο ποδόσφαιρο, Τάκη Φύσσα).
Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με την αθρόα συμμετοχή Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, αθλητικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ, στοχεύει στο να φέρει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις αξίες του αθλητισμού.
Το «Ζήσε Αθλητικά» στη διάρκεια της δίμηνης και πλέον «καραντίνας» προσάρμοσε τις δράσεις του διαδικτυακά με βιντεομηνύματα για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, την αναγκαιότητα να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι, με χρήσιμες ασκήσεις γυμναστικής για όλη την οικογένεια, με διατροφικές συμβουλές και οδηγίες για ασφαλές κολύμπι σε θάλασσες και πισίνες, οργάνωσε αιμοδοσίες μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας, πραγματοποίησε μαραθώνιο δημοπρασιών με αθλητικά ενθυμήματα από μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού κ.ά.
Τις δραστηριότητες του «Ζήσε Αθλητικά» μπορείτε να τις παρακολουθείτε διαμέσω του καναλιού:
(https://www.youtube.com/channel/UC75zIXb1UKHGaVAVytQK8uQ/videos), αλλά και των λογαριασμών του στα social media:
Facebook: https://www.facebook.com/Ζήσε-Αθλητικά-101030408185517/?epa=SEARCH_BOX  
Twitter: https://twitter.com/ziseathlitika
Instagram: https://www.instagram.com/ziseathlitika/

proep116062020

proep216062020

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ