Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Στη Διάσκεψη των ΓΓΑ της ΕΕ ο Γιώργος Μαυρωτάς

Στη Διάσκεψη των ΓΓΑ της ΕΕ ο Γιώργος Μαυρωτάς

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 2 Ιουνίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Διάσκεψη των Γενικών Γραμματέων Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στο πλαίσιο της πορτογαλικής Προεδρίας, συμμετείχε ο γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς.


Στη διάρκειά της συζητήθηκε το στρατηγικό πλάνο 2021-2024 της ΕΕ για τον αθλητισμό, το οποίο είναι προσανατολισμένο στους εξής άξονες:

α) στην ακεραιότητα και τις αξίες στον αθλητισμό,

β) στις κοινωνικοοικονομικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις του αθλητισμού και

γ) στην προώθηση της συμμετοχής στον αθλητισμό και τη σωματική δραστηριότητα ως παράγοντες βελτίωσης της υγείας.

Ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε στην προτεραιότητα η οποία έχει ορθώς δοθεί σε ζητήματα ακεραιότητας και αξιών στον αθλητισμό, καθότι αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της σωστής ανάπτυξής του.

Επισήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη αφενός της εφαρμογής μιας κοινής πολιτικής σε ό,τι αφορά στη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων-μιας από τις μεγαλύτερες απειλές για τον αθλητισμό- αφετέρου της άρσης των κανονιστικών εμποδίων προκειμένου περισσότερες χώρες της ΕΕ να κυρώσουν τη Σύμβαση Macolin του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία είναι και η μόνη νομικά δεσμευτική διεθνής συνθήκη στο ζήτημα της χειραγώγησης αθλητικών αγώνων.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε στην υγειονομική κρίση που έχει πλήξει και τον αθλητισμό, απαριθμώντας αρχικά τις πρωτοβουλίες που έλαβε η χώρα μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 στον τομέα του αθλητισμού και καταθέτοντας στη συνέχεια συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση από κοινού των σημαντικών αγωνιστικών και οικονομικών επιπτώσεων που έχει προκαλέσει.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τρόπο με τον οποίο η ΓΓΑ στήριξε, με οδηγίες, πρωτόκολλα και πληροφορίες, την αθλητική κοινότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς και στα πρόσθετα προγράμματα χρηματοδότησης του αθλητισμού από την κυβέρνηση, όπως η έκτακτη χρηματοδότηση 14 εκατομμυρίων ευρώ σε σωματεία και η τακτική επιχορήγηση από τη φορολόγηση κερδών από το Στοίχημα.

Τέλος, επισήμανε την ανάγκη κοινών πολιτικών σε θέματα πρωτοκόλλων, προληπτικού ελέγχου και προνομίων των εμβολιασμένων στο χώρο του ευρωπαϊκού αθλητισμού.

2mavr eu

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ