Thu25042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση Γ. Μαυρωτά με αντιπροσωπείες της FIFPro και του ΠΣΑΠΠ

Συνάντηση Γ. Μαυρωτά με αντιπροσωπείες της FIFPro και του ΠΣΑΠΠ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 1 Μαρτίου 2022
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αντιπροσωπείες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών FIFPro και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών/Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ), επισκέφτηκαν τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά και συζήτησαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία τους όσον αφορά την αντιμετώπιση των χειραγωγημένων αγώνων, μέσω και της εφαρμογής Red Button, αλλά και γενικότερα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
 
Όπως είναι γνωστό, η ελληνική κυβέρνηση έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την FIFPro για την εφαρμογή Red Button στη χώρα μας, μέσω της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ), στην προσπάθεια να δοθεί ένα ακόμη «εργαλείο» στους επαγγελματίες αθλητές πέντε ομαδικών αθλημάτων (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο και χάντμπολ) να αναφέρουν με τρόπο ασφαλή και αποτελεσματικό περιπτώσεις χειραγωγημένων αγώνων.
 
Οι εκπρόσωποι της FIFPro εξήραν την προσπάθεια της κυβέρνησης να αξιοποιήσει όλα τα δυνατά «εργαλεία» για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αγώνων μέσω της ΕΠΑΘΛΑ. Παράλληλα έθεσαν στον κ. Μαυρωτά τα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού από την πλευρά του, να τονίζει ότι θα μελετήσει τις προτάσεις τους με στόχο την καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή τους λαμβάνοντας υπόψη και τη διεθνή εμπειρία.
      
Από τη FIFPro συμμετείχαν οι Simon Colosimo (Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας), ο Roy Vermeer (Διευθυντής νομικής υπηρεσίας), ο Loic Alves (επικεφαλής νομικός σύμβουλος) και από τον ΠΣΑΠΠ ο Γιώργος Μπαντής (Πρόεδρος) και ο Γιάννης Μπράχο (Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων).
 
fifpro1a 1-3-22
 
 
fifpro3a 1-3-22
 
 
fifpro2a 1-3-22
 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ