Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση Αυγενάκη – Πέτσα για το Μητρώο Αθλητικών Υποδομών «Πέλοπας» και την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων προς αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων

Συνάντηση Αυγενάκη – Πέτσα για το Μητρώο Αθλητικών Υποδομών «Πέλοπας» και την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων προς αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Εσωτερικών, συνάντηση εργασίας του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα, για κρίσιμα ζητήματα συναρμοδιοτήτων των δύο Υπουργείων –στο πεδίο του Αθλητισμού– με έμφαση σε τρεις βασικούς άξονες:
Ο πρώτος αφορά στην ακόμα μεγαλύτερη αξιοποίηση της πλατφόρμας «Πέλοπας», που δημιουργήθηκε από κοινού με την ΚΕΔΕ, στην οποία οι Δήμοι όλης της χώρας δηλώνουν, για πρώτη φορά, όλες τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις και την κατάσταση αυτών.
Όπως επισήμαναν οι κ. Αυγενάκης και Πέτσας, βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της καταγραφής των στοιχείων, προκειμένου να υπάρξει συνολική εικόνα και, ως εκ τούτου, να μπορεί να σχεδιαστεί –στοχευμένα και αποτελεσματικά– η προτεραιοποίηση της αναβάθμισης και ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών υποδομών ανά την επικράτεια, αξιοποιώντας τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Στο πλαίσιο αυτό, συναποφασίστηκε ότι το επόμενο διάστημα θα ενταθεί η από κοινού προσπάθεια και συνεργασία, για να ανταποκριθούν στην καταγραφή και οι λίγοι Δήμοι που δεν το έχουν ακόμη πράξει.
Αμέσως μετά –διευρύνοντας τον «Πέλοπα»– σειρά παίρνουν, προκειμένου να δηλώσουν τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις, οι 13 Περιφέρειες της χώρας καθώς και τα νομικά πρόσωπα Δήμων και Περιφερειών.
Όπως σημειώθηκε στη συνάντηση εργασίας των δύο Υπουργών, για πρώτη φορά η χώρα μας αποκτά ΜΗΤΡΩΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ.
Ο δεύτερος άξονας σχετίζεται με τη στενότατη συνεργασία στην πλήρη αξιοποίηση όλων των διαθεσίμων χρηματοδοτικών εργαλείων του Υφυπουργείου Αθλητισμού και του Υπουργείου Εσωτερικών (πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ», ΠΔΕ, πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»), προκειμένου να επιτευχθούν οι μέγιστες δυνατές συνέργειες και να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες αθλητικών υποδομών σε όλη τη χώρα.
Επιβεβαιώθηκε, τέλος, η συμμετοχή του κ. Πέτσα, στην τριήμερη εκδήλωση, που διοργανώνει το Υφυπουργείο Αθλητισμού, για την πρώτη «στάση» της χάραξης του «Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό – Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, από τις 8 έως τις 10 Απριλίου 2022, με τη διεξαγωγή Συνεδρίου και Αθλητικής Έκθεσης.
Όπως υπογράμμισαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, πρόκειται για έναν ανοιχτό διάλογο, τόσο με όλη την αθλητική οικογένεια (αθλητές, προπονητές, σωματεία, Ομοσπονδίες, Ολυμπιακή και Παραολυμπιακής Επιτροπής και των λοιπών φορέων της αθλητικής κοινωνίας), όσο και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού, τα Επιμελητήρια, τον επιχειρηματικό κόσμο, τους επαγγελματίες του αθλητισμού, καθώς και το σύνολο της κοινωνίας που υιοθετεί, ημέρα με τη ημέρα, τις πραγματικές αξίες του αθλητισμού.
WhatsApp Image 2022-03-29 at 10.23.34pr

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ