Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Μνημόνιο Συνεργασίας της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. με την ΕΘΝ.Ο.Α.

Μνημόνιο Συνεργασίας της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. με την ΕΘΝ.Ο.Α.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 20 Μαρτίου 2023
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.), για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων, υπέγραψαν στο Υφυπουργείο Αθλητισμού ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και πρόεδρος της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., Γιώργος Μαυρωτάς με τον πρόεδρο της ΕΘΝ.Ο.Α. Γιώργο Αλικάκο, παρουσία του αντιπροέδρου Ηλία Δαλαϊνα.
Σκοπός του μνημονίου συνεργασίας είναι η ανάπτυξη κοινών δράσεων για την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των νέων παιδιών στις αρχές των Ολυμπιακών Ιδεωδών και του «Ευ Αγωνίζεσθαι», που αποτελούν και βασική αποστολή της ΕΘΝ.ΟΑ ώστε να συμβάλουν στην καταπολέμηση του φαινομένου της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του γγΑ και προέδρου της Ε.Π.ΑΘΛΑ. Γιώργου Μαυρωτά: «Ακρογωνιαίος λίθος των προσπαθειών της Ε.ΠΑΘΛ.Α. για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων είναι η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΘΝ.Ο.Α. έχει αναπτύξει σημαντικές ανάλογες δράσεις και γι’ αυτό πιστεύω ότι οι συνέργειες που θα αναπτυχθούν θα συμβάλουν στη διάδοση του αθλητισμού που στηρίζεται σε αξίες, στις νέες γενιές και ειδικά στις μικρές ηλικίες, που είναι και η ομάδα στόχος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας».
Ο κ. Αλικάκος από την πλευρά του δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας και δεσμεύτηκε ότι η ΕΘΝ.Ο.Α. θα συμβάλει από την πλευρά της με στόχο την καταπολέμηση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων. «Είμαι ευτυχής με τη συμφωνία που υπογράψαμε με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού τον κ. Μαυρωτά, διότι ηγείται μια επιτροπής η οποία είναι πρωτόγνωρη για την Ελλάδα και πιστεύω ότι θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα. Εμείς από την πλευρά μας θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε και όπου μπορούμε».
Στην υπογραφή μνημονίου παρέστησαν ακόμη η Βούλα Ζυγούρη (μέλος της ΕΘΝ.Ο.Α.), η Άγη Κασούμη (μέλος της ομάδας Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης της Ε.Π.ΑΘΛ.Α.), η Ντενίζ Παναγοπούλου (διευθύντρια της ΕΘΝ.Ο.Α) και ο Βασίλης Κεραμάρης (νομικός, συντονιστής της ομάδας Αξιολόγησης Αναφορών της Ε.Π.ΑΘΛ.Α.).
 
photo3a 20-3-23
 
 
photo1a 20-3-23
 
 
photo2a 20-3-23
 
 
 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ