Sat27042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Δημιουργία αθλητικού χωροταξικού σχεδιασμού και αναβάθμιση των Π.Α.γ.Ο συμφώνησαν ο Υπουργός Αθλητισμού και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Δημιουργία αθλητικού χωροταξικού σχεδιασμού και αναβάθμιση των Π.Α.γ.Ο συμφώνησαν ο Υπουργός Αθλητισμού και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Λάζαρο Κυρίζογλου.
Ο Υπουργός ζήτησε τη συνεργασία της ΚΕΔΕ για να ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας, μέσω του υφιστάμενου προγράμματος «Πέλοπας», ώστε να δημιουργηθεί μία πλήρης βάση δεδομένων, που θα αποτελεί οδηγό για τον χωροταξικό σχεδιασμό στον αθλητισμό.
Στόχος του Υπουργείου Αθλητισμού είναι κάθε νέα αθλητική εγκατάσταση να απαντά με ακρίβεια σε πραγματικές ανάγκες, με βάση τα δεδομένα κάθε περιοχής (κάτοικοι, σωματεία, αθλητές, αθλούμενοι).
Επιπλέον ο κ. Βρούτσης εξέφρασε την ισχυρή βούληση οι δύο πλευρές να συνεργαστούν για την επανεκκίνηση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ), με στόχο
- την έγκαιρη έγκρισή τους,
- τον περιορισμό του γραφειοκρατικού κόστους,
- την αύξηση των φορέων υλοποίησης και
- τον πολλαπλασιασμό των αθλούμενων ανά την επικράτεια.
 «Αξιακά το θέμα της επανεκκίνησης των προγραμμάτων της Άθλησης για Όλους βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα μας, καθώς είναι σημαντικό να εμπεδωθεί μία αθλητική κουλτούρα στο σύνολο του πληθυσμού, από την οποία θα προκύψουν σημαντικά οφέλη.       
Ξεκινάει μία νέα εποχή στις σχέσεις του Υπουργείου Αθλητισμού με την ΚΕΔΕ, με στόχο την αποτελεσματικότερη και ελκυστικότερη συνεργασία μας, μέσα από την οποία θα βελτιώσουμε και θα αναβαθμίσουμε το σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας» δήλωσε ο Υπουργός Αθλητισμού.
Από την πλευρά του ο κ. Κυρίζογλου επισήμανε:
«Συγχαίρουμε τον κ. Βρούτση για τις πρωτοβουλίες του που στόχο έχουν να νοικοκυρέψουν το τοπίο στον αθλητισμό και να προσφέρουν στους πολίτες, σε συνεργασία με τους Δήμους της χώρας, τη δυνατότητα να εντάξουν στην καθημερινότητά τους την φυσική δραστηριότητα και να αναβαθμίσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις».

 WhatsApp Image 2023-11-06PR

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ