Sun28042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση με τον πρόεδρο της SL1, Βαγγέλη Μαρινάκη και την αναπληρώτρια πρόεδρο Κάτια Κοξένογλου

Συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση με τον πρόεδρο της SL1, Βαγγέλη Μαρινάκη και την αναπληρώτρια πρόεδρο Κάτια Κοξένογλου

 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 28 Αυγούστου 2023
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Με τον πρόεδρο της Super League 1, Βαγγέλη Μαρινάκη και την αναπληρώτρια πρόεδρο, Κάτια Κοξένογλου, συναντήθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά.
Το προεδρείο της Super League 1 έθεσε τα ζητήματα της ουσιαστικής εφαρμογής της Ολιστικής Μελέτης (διεύρυνση εκλογικού σώματος, αρμοδιότητες Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου κλπ), της Επαγγελματικής Διαιτησίας και των οικονομικών σχέσεων της Λίγκας με την Ομοσπονδία (ιδιαίτερα τη μείωση του 5% που καταβάλλεται στην ΕΠΟ για συμβόλαια παικτών και προπονητών).
Ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι ο ρόλος της Πολιτείας είναι να συμβάλλει έμπρακτα στα αναγκαία βήματα αναβάθμισης του ποδοσφαίρου μας και θα τον επιτελέσει στο ακέραιο, αμβλύνοντας τις υφιστάμενες διαφορές. 
Ο Υπουργός ζήτησε από τη Super League 1, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, την αναλυτική πρότασή της για την πρακτική εφαρμογή της Επαγγελματικής Διαιτησίας στη χώρα μας.
Συζητήθηκαν, επίσης, οι επικείμενες εφαρμογές των μέτρων αντιμετώπισης της οπαδικής βίας σχετικά με τον νέο τρόπο λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων, αλλά και οι αναγκαίες συνέργειες όλων των ποδοσφαιρικών φορέων με την Πολιτεία για την πρόληψη του φαινομένου, μέσω εκπαιδευτικών κοινωνικών δράσεων. 
 
photo1a 28-8-23
 
 
photo2a 28-8-23

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ