Sun28042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Γ. Βρούτσης: Συνεχίζουμε δυναμικά με τις δύο εμβληματικές μας διοργανώσεις, ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας και το 2024

Γ. Βρούτσης: Συνεχίζουμε δυναμικά με τις δύο εμβληματικές μας διοργανώσεις, ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας και το 2024

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2024
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ορίστηκαν από τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού οι συνθέσεις των Οργανωτικών Επιτροπών – Πέντε Υφυπουργοί της Κυβέρνησης, τρεις Περιφερειάρχες, ο γγ. του ΕΟΤ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού ενισχύουν με την παρουσία τους τις δύο μεγάλες διοργανώσεις της χώρας
 
Στον ορισμό των Οργανωτικών Επιτροπών των δύο εμβληματικών διεθνών διοργανώσεων του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας και του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, προχώρησε ο αναπληρωτής Υπουργός, Γιάννης Βρούτσης.
Ύστερα από την εμφατική επιστροφή και των δύο μεγάλων αθλητικών γεγονότων τα τελευταία χρόνια, του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις το 2021 και του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου το 2022, η συνέχισή τους και το 2024 προοιωνίζεται ακόμα μεγαλύτερη παγκόσμια ακτινοβολία και, συνεπακόλουθα, προβολή για την χώρα μας, μέσω των θεαματικών εικόνων που κάνουν τον γύρο του κόσμου.
 
Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, υπογράμμισε:
«Για την Κυβέρνηση αποτελεί μείζονα πολιτική η αθλητική εξωστρέφεια της χώρας οπότε τα δύο μεγάλα αυτά αθλητικά γεγονότα προσδίδουν το απαιτούμενο κύρος με την άρτια διοργάνωσή τους.
Η Ελλάδα γίνεται το επίκεντρο διεθνώς, αποδεικνύει πως μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και να αναπτύξει τις προοπτικές που ανοίγονται.
Φέτος, 20 χρόνια μετά το μεγάλο στοίχημα των Ολυμπιακών Αγώνων, που κερδήθηκε πανηγυρικά, επιδιώκουμε να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο τις δύο μεγάλες μας διοργανώσεις, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες μας σε όλα τα επίπεδα».
 
Οι Οργανωτικές Επιτροπές ορίστηκαν με γνώμονα την όσο το δυνατόν πληρέστερη εκπροσώπηση, τόσο σε επίπεδο γεωγραφικό, από θεσμικούς εκπροσώπους των περιοχών που διέρχονται, όσο και την αρτιότερη διοργάνωσή τους με τη συμμετοχή μελών της Κυβέρνησης σε επίπεδο συναρμοδίων υπουργείων αλλά και μεγάλων αθλητικών οργανισμών!
Ενδεικτικό της νέας συνεργατικής μορφής των Επιτροπών η συμμετοχή πέντε Υφυπουργών στην Οργανωτική του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου, της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ζέτας Μακρή, του Υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνας Αλεξοπούλου, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νικόλαου Ταγαρά και του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλου ενώ παραμένει ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης και στις δύο Οργανωτικές Επιτροπές, τονίζοντας με την παρουσία του την σημαντική συμβολή των διοργανώσεων στην τουριστική ανάπτυξη περιοχών της χώρας.
Σημειολογικές αλλά και ουσιαστικές είναι οι παρουσίες του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Λάζαρου Κυρίζογλου και του προέδρου του Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνιου Αυγερινού, για τη συνεισφορά των αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και του εθελοντικού κινήματος στον Γύρο.
Παράλληλα, στην Οργανωτική Επιτροπή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις συμπεριλήφθηκαν οι Περιφερειάρχες Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Θεοφάνης Σπανός και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός στηρίζοντας συσπαστικά το όλο εγχείρημα.
 
Νέοι εκτελεστικοί διευθυντές των δύο Οργανωτικών Επιτροπών, ορίζονται
* Για τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας ο Νίκος Γιαννακάκος και
* Για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ο Άρης Βαβουγυιός.
Πρόεδροι παραμένουν οι Γιώργος Λεβεντάκης και Τάκης Πουρναράκης, αντίστοιχα.
Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας θα εκκινήσει από τη Θεσσαλονίκη στις 15 Μαΐου και θα καταλήξει στην Αθήνα στις 19 Μαΐου, διασχίζοντας κάθετα την ενδοχώρα, με τους παγκοσμίου φήμης ποδηλάτες να διανύουν 870χλμ!
Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου, στις τρεις Περιφέρειες της χώρας (Αττική, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα), με έδρα τη Λαμία.
 

Εδώ μπορείτε να δείτε το ΦΕΚ του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Εδώ μπορείτε να δείτε το ΦΕΚ του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

PROP

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ